INTERFACE

DESIGN

ZUIDZEVEN

Machine interface design

Het raakvlak tussen de gebruiker en het apparaat

User interface design bestaat uit grafische elementen die een computerprogramma dienen te vergemakkelijken. Een scherm is opgebouwd uit componenten zoals knoppen, selectielijsten, tekstvelden, afbeeldingen.

 

De gebruiker kan zo logisch door de lagen, de functies heen gaan.

 

Wat is user interface?

User interface is het bedieningspaneel van een product. Het raakvlak tussen de gebruiker en het apparaat. Het portret, het gezicht van een machine.

 

Vormgever digitaal ontwerp

Een user interface designer geeft letterlijk vorm aan de software van een bedieningspaneel.

 

GUI is de Engelse afkorting voor Graphical User Interface, oftewel grafische gebruikersinterface. Het is de term voor het ‘bedieningspaneel’ van een computerprogramma waarbij de computer slechts een medium of gereedschap is. Het is een interactie tussen mensen en machine.

 

Er worden verschillende termen gebruikt voor de zichtbare bovenste laag van software:

User interface (UI), Grafische gebruikersinterface, Graphical user interface (GUI), Man machine interface (MMI), Human machine interface (HMI), Grafische bediening, Touchscreen design, experience design, User Interaction Design of User Experience (UX). Software design. Ontwerp voor software.

 

ite medical Tiel, grafische interface, overzichtelijk door kleurgebruik en stijl

 

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk beeldschermontwerp door kleurgebruik en stijl, waardoor gebruikers sneller en foutloos werken. De  symbolen en digitale knoppen maakt het gemakkelijker om een apparaat te bedienen.

Minst begrepen beroepen, onderzoek Linkedin, nieuwsitem RTL XL. Op nummer 2: user interface designer.

Linkedin heeft een onderzoek gedaan naar beroepen die lastig zijn uit te leggen. Op nummer 2: User interface designer.

 

(RTL Nieuws, september 2013)

Digitaal ontwerp

Helder ontwerp voor touchscreens, knoppen, soft keys, software, embedded software, industriële schermen, ATM schermen (zoals bankautomaten), programma applicaties. Grafische ontwerp voor een gebruiksvriendelijke bediening door middel van visualisatie, werkschema's / flowcharts / wireframes. Eenvoudige bediening voor alle soorten beeldschermen. De gebruiker en de eisen staan centraal.

 

© 2016 Zuidzeven – All Rights Reserved

©  Zuidzeven – All Rights Reserved