INTERFACE

DESIGN

ZUIDZEVEN

De gebruiker centraal

ZUIDZEVEN

Als de gebruiker belangrijke taken moet invoeren, dan dient de gebruikersinterface op een zeer eenvoudige manier handelingen weer te geven. Dus niet ‘verstoppen’  van primaire acties achter menu’s.

 

Dit kan door:

• Het verstrekken van eenvoudige en duidelijke acties;

• Het toestaan fouten te maken en te corrigeren – met undo-opties waar mogelijk – zodat
de gebruiker de mogelijkheid heeft om een actie te annuleren.

 

Als de gebruiker bekend is met de knoppen zal hij zeker minder instelfouten maken.
De interactie moet zo eenvoudig en vloeiend mogelijk zijn.

 

GUI-ontwerp vrij en gemakkelijk toepasbaar

Bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in ontwerp en mooie GUI’s als ze zich realiseren hoe belangrijk, vrij en gemakkelijk een ontwerp toepasbaar is. De beste GUI-mensen zijn de gepassioneerden, degenen die een empathische band hebben met de gebruikers. Het proces begint met het stellen van vragen waarbij de focus primair is gericht op de gebruiker en zijn prioriteiten. De ontwerper is de advocaat, de persoon die ervaring laat werken. Maar tegelijkertijd de bouwvakker die een solide ontwerp in balans maakt. Het is kortom belangrijk dat de gebruiker begrijpt wat hij met het eindproduct kan doen en hoe hij het moet toepassen.

 

 

 

 

Empathie en samenwerking zijn erg belangrijk. Een proces waarin de gebruiker steeds in beeld moet blijven: het is immers in ieders belang dat de gebruiker begrijpt wat hij met het eindproduct kan doen en hoe hij het moet toepassen.

© 2016 Zuidzeven – All Rights Reserved

©  Zuidzeven – All Rights Reserved